Op Avontuur

Onderzoek & avontuur

Met ons gezin van vier zijn we op het moment op onderzoek naar Udaipur, Rajasthan, India. De kinderen leren meer over de cultuur hier, door mee te gaan op veldwerk, het zien van maakprocessen en het ontmoeten van families

We zijn voor 3 maanden in India om nieuwe samenwerkingen op te zetten met ambachtsgemeenschappen. Dit keer zijn we in Rajasthan. Doordeweeks werken we vanuit Udaipur en gaan de kinderen naar school. De weekenden gaan we naar de kleinere plaatsen om meer van de maakprocessen te leren. 

Het is een waar avontuur, vooral omdat het reizen in India niet altijd makkelijk is. 

bandHej

Van de omvangrijke textieltechnieken die India rijk is, heeft elk regio zijn eigen specialiteit. In een dorp niet ver Udaipur zagen we vrouwen die werken met de tie & dye techniek, Bandhej genaamd. Ze maken allerlei bloempatronen en deze worden vervolgens geverfd in diverse kleuren. 

Video afspelen
NIEUWE MATERIALEN EN SAMENWERKINGEN

 

Tijdens onze reis, onderzoeken we nieuwe duurzame, locale materialen en maakprocessen. We kijken hierbij naar de herkomst, de makers, de geschiedenis en kwaliteit van materiaal en product. Het doel is om een nieuw impuls te geven aan onze duurzame kidscollectie, waarbij we de historische connectie tussen India en Nederland en de samenwerking met Indiase meester ambachtslieden verder ontwikkelen.

een duik in onze avonturen
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Geen producten in de winkelwagen.
X