Over ons

Onze werkwijze

De duurzame babycollectie van Mumby is zacht, vrolijk en origineel. Alle producten worden in kleine collecties met de hand gemaakt in India. We gebruiken alleen de beste kwaliteit natuurlijke materialen en pure, plantaardige verfstoffen. Zo voorkomen we vervuiling, overproductie en verspilling. Mumby is zacht voor je baby en lief voor de wereld.

kleuren van wortels, vruchten en bloesem

pure, zachte materialen voor je baby

handel gebaseerd op gelijkwaardigheid

Eeuwenoude tradities

Bij de productie van onze collectie denken wij na over de impact op ons milieu en lokale gemeenschappen in India. We kiezen bewust voor kleinschalige producties, om de traditionele technieken van de ambachtsgemeenschappen te behouden. Mumby biedt eerlijke inkomsten aan tal van gezinnen, waardoor de levensstandaard van de hele gemeenschap wordt verhoogd en er een minimale ecologische en sociale voetafdruk wordt gemaakt.

Onze speelkleden worden gemaakt door vrouwen die vanuit hun traditie quilten. Oorspronkelijk maken zij dekens van restanten textiel. De speelkleden zijn gequilt met de karakteristieke sebosteek en vervaardigd op traditionele wijze. Onze speelkleden en rolkussens zijn gevuld met watten, dat is wel zo lief voor de wereld.

kleinschalige collecties vervaardigd door ambachtsgroepen in India

plantaardige kleuren

Als je goed naar onze patronen kijkt, zie je dat ze nét niet perfect zijn. Mooi he? Dat komt omdat onze producten met de hand zijn gedrukt in India. Onze ambachtslieden maken daar gebruik van de blokdrukkunst.

Bovendien worden onze stoffen gedrukt met verfstoffen uit de natuur, namelijk wortels, mineralen, kruiden, bloesem en bladeren. Planten zoals granaatappel, kurkuma en indigo geven ons alle kleuren die de Mumby-collectie en ons leven kleurrijker maken. Superzacht voor de babyhuid en lief voor de wereld.
Dat voelt goed!

over mumby
Lipika Bansal

Mumby is opgericht door social designer Lipika Bansal. Al vanaf haar geboorte, in de woon-winkel van haar ouders in De 9 Straatjes Amsterdam, is Lipika omgeven met de geuren, kleuren en objecten van India. In 2015 heeft zij de Textiel Factorij opgezet, waarin 26 ontwerpers en kunstenaars uit Nederland en 17 Indiase ambachtsgroepen en design studio’s het Nederlands-Indiaas erfgoed op het gebied van textiel hebben onderzocht. Gezamenlijk hebben ze hun werk geëxposeerd in het Fries Museum, het Zuiderzeemuseum, de MuseumFabriek en het Lloyd Hotel. Om dit erfgoed en de bijbehorende technieken levend te houden begeleidt ze ontwerpers en kunstenaars bij het opzetten van kleinschalige producties. Zelf heeft ze samen met twee ambachtslieden Mumby ontwikkeld met de visie om het voor ouders makkelijker te maken duurzame en ethische producten voor hun kinderen te kopen.

resellers
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Geen producten in de winkelwagen.
X