Tips

onze producten

Het Mumby beddengoed is met de hand gedrukt in India in samenwerking met ambachtsgroepen. We werken met eeuwenoude technieken om ambachtelijke kennis en maaktradities te behouden. Zo worden onze producten met plantaardig verf bedrukt aan de hand van traditionele kleurrecepten, die ook nog lief zijn voor de wereld! Onze materialen bestaan uit puur katoen of organisch katoen. Elk stuk is uniek.

Om langer van je Mumby – producten te genieten volgen hieronder was- en verzorging tips.

wastips

wasvoorschriften

Zo houd je jouw Mumby-product mooi:

Baby’s zijn nou eenmaal kleine smeerpoetsen. Grote kans dat je dit product dus regelmatig moet uitwassen. Was het dan met gelijke kleuren op maximaal 30°. Stel de machine in op het programma voor fijne was, voeg een mild wasmiddel en een scheutje blanke natuurazijn toe en centrifugeer op lage toeren. Doe het niet in de droogtrommel, maar droog het (in de schaduw) aan de waslijn – ben je meteen lief voor het milieu. Oh ja, en niet stomen, bleken of heet strijken. Zo heb je er extra lang plezier van.

extra wastips

Met de hand bedrukte stoffen met plantaardig verf, vereisen speciale zorg.

  • Voor de eerste wasbeurt van je gekleurde Mumby producten, kun je deze het beste met de hand wassen met een scheutje blanke natuurazijn
  • Voor de volgende wasbeurten kun je je Mumby-producten in de wasmachine wassen op een ‘fijn’ wasprogramma op maximaal 30ºC
  • Om de kleuren mooi te houden, voeg bij elke wasbeurt een scheutje blanke natuurazijn toe
  • Droog je Mumby producten in de schaduw aan de waslijn
  • Vermijd wasmiddelen die enzymen, bleekmiddelen, citroenzuur of wasverzachters bevatten en wasmiddelen geformuleerd voor wol

4 duurzame tips

Zo verklein je je impact op onze wereld:

Kies voor natuurlijk
Kies producten van natuurlijk materiaal, die biologisch afbreekbaar zijn, zoals katoen, wol, zijde en linnen.

Kies bewust
Zoek producten uit die hoogwaardige van kwaliteit zijn en duurzame patronen hebben, zodat je er jarenlang plezier van hebt. Maak bijvoorbeeld van je Mumby speelkleed een coole superheldencape!

Repareer
Geef je producten een tweede leven door hardnekkige vlekken of gaten te vullen met overgebleven stof of opstrijkbare applicaties. Wanneer het tijd is om afscheid te nemen – recycle, verkoop of doneer je kleding aan een organisatie.

Was met zorg
Hang je textiel uit aan een wasrek en laat de lucht zijn magie doen. Verwijder kleine vlekken met natuurlijke producten uit je keuken, zoals blanke natuurazijn of citroen, en was je spullen alleen wanneer dat nodig is.

nieuwsbrief
Close
Sign in
Close
Cart (0)

Geen producten in de winkelwagen.
X